Akupunktura za mršavljenje

Akupunktura je znanstveno dokazana starokineska metoda liječenja različitih stanja i bolesti. Koristi se i kao pomoć pri mršavljenju s odličnim rezultatima.

Kontracepcija

Kontracepcija – sredstva i metode koje sprečavaju začeće, odnosno trudnoću.

Pregledi u trudnoći

Trudnoća je najposebnije stanje u životu svake žene, no jednako tako ispunjeno s brojnim nepoznanicama i strahovima. Kako bi vam olakšali pokušati ćemo sabrati najvažnije preglede u trudnoći kao i sam njen tijek.

Endometrioza

Endometrioza je sve češća bolest žena reproduktivne dobi koja dovodi do problema s plodnosti i začećem te uvelike do narušavanja svakodnevnog funkcioniranja i kvalitete života. 

Ultrazvuk grudi

Karcinom dojke najčešći je karcinom kod žena u Hrvatskoj. 

Neplodnost

Neplodnost je dijagnoza s kojom se na žalost susreće sve više parova.

Intrauterini uložak ili spirala

Mnoge žene često odbacuju mogućnost postavljanja intrauterinog uloška, poznatije kao spirala, te vam zato želimo objasniti sve o ovom sredstvu kontracepcije – što je to, kome se preporuča i kako se postavlja.

Postporođajna depresija

Postporođajna depresija je depresija koja se javlja u periodu nakon poroda. Puno češće se javlja postporođajna tuga, takozvani “baby blues”, a ako on potraje više od dva tjedna postavlja se dijagnoza postporođajne depresije. Statistika govori da se javlja kod oko 10% rodilja.

Miomi

Leiomiomi su dobroćudni tumori maternice te predstavljaju najčešće zdjelične tumore kod žena.

Sindrom policističnih jajnika

Sindrom policističnih jajnika najčešći je endokrini poremećaj u žena reproduktivne dobi. Nastaje zbog povećane produkcije muških spolnih hormona s ili bez inzulinske rezistencije i s posljedičnim izostankom ovulacija. Javlja se najčešće kod adolescentica a može sa sobom nositi cijeloživotne probleme ukoliko se ne kontrolira i liječi.