LBC test

Što je PAPA test? PAPA test je dijagnostički test pri kojem se uzima obrisak vagine i vrata maternice te se potom stanice nanose (razmazuju) na predmetno stakalce kako bi ih liječnik citolog mogao vidjeti pod mikroskopom i izdati nalaz. PAPA test nam služi za rano otkrivanje karcinoma vrata maternice. Ime je dobio po Georgu Nicolasu Papanicolaou koji ga je prvi …

Kako se pripremiti za porod?

U trećem tromjesečju trudnoće, kako se termin porođaja bliži, sve češće prolaze kroz glavu trudnice pitanja o porodu. Kada će biti, kako će izgledati i najbitnije – kako se ja sama mogu na njega pripremiti i što trebam znati unaprijed.

Intervju s dr. Pintarić

„Moj profesionalan razvoj krenuo je još 1984.godine kada sam završio medicinski Fakultet, a specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije obavljao sam u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, to položio specijalistički ispit 1993.godine. Nakon toga radio sam u prvom privatnom centru za izvantjelesnu oplodnju u Hrvatskoj u Crikvenici gdje sam stekao veliko iskustvo u liječenju neplodnosti. U svojoj daljnjoj edukaciji završio sam brojne tečajeve u Hrvatskoj i inozemstvu, te postao licencirani …

Akupunktura za mršavljenje

Akupunktura je znanstveno dokazana starokineska metoda liječenja različitih stanja i bolesti. Koristi se i kao pomoć pri mršavljenju s odličnim rezultatima.

Kontracepcija

Kontracepcija – sredstva i metode koje sprečavaju začeće, odnosno trudnoću.

Pregledi u trudnoći

Trudnoća je najposebnije stanje u životu svake žene, no jednako tako ispunjeno s brojnim nepoznanicama i strahovima. Kako bi vam olakšali pokušati ćemo sabrati najvažnije preglede u trudnoći kao i sam njen tijek.

Endometrioza

Endometrioza je sve češća bolest žena reproduktivne dobi koja dovodi do problema s plodnosti i začećem te uvelike do narušavanja svakodnevnog funkcioniranja i kvalitete života. 

Ultrazvuk grudi

Karcinom dojke najčešći je karcinom kod žena u Hrvatskoj. 

Neplodnost

Neplodnost je dijagnoza s kojom se na žalost susreće sve više parova.

2

Intrauterini uložak ili spirala

Mnoge žene često odbacuju mogućnost postavljanja intrauterinog uloška, poznatije kao spirala, te vam zato želimo objasniti sve o ovom sredstvu kontracepcije – što je to, kome se preporuča i kako se postavlja.