Akupunktura za mršavljenje

Akupunktura je znanstveno dokazana starokineska metoda liječenja različitih stanja i bolesti. Koristi se i kao pomoć pri mršavljenju s odličnim rezultatima.

Poliklinika Pintarić akupunkturom se bavi već više od 25 godina te ima odlične rezultate pri tretmanima za mršavljenje.

Smanjenjem suvišnih kilograma poboljšavamo svoje cjelokupno psihičko i fizičko zdravlje. Održavanjem preporučene tjelesne težine smanjujemo rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i inzulinske rezistencije, poboljšavamo plodnost i regulaciju menstrualnog ciklusa kod žena, te manje opterećujemo naš lokomotorni sustav koji je time manje podložan raznim ozljedama i bolnim stanjima.

Pri akupunkturi za mršavljenje stimuliramo akupunkturne točke na glavi, trbuhu i udovima koje kontroliraju apetit i rad probavnih organa, a također balansiraju protok energije u našem tijelu, opuštaju nas, poboljšavaju energiju i umanjuju osjećaj slabosti i živčanoće. Ubadanjem iglice u određene točke na tijelu djelovat ćemo na centar za sitost i glad u mozgu kao i na rad probavnog sustava.

Jedan tretman traje 30min, te je preporučeno raditi tretmane 2-3 puta tjedno do dostizanja idealne težine. Nakon postizanja idealne težine, koja je izračunata na osnovi visine i godina svakog pacijenta, preporučeno je dolaziti povremeno na takozvane “tretmane održavanja tjelesne težine”. Uz tretmane poliklinika Pintarić propisat će vam dijetu smanjenog kalorijskog unosa koje se morate pridržavati. Uz tretmane akupunkture pridržavanje dijete neće vam biti problem, te nećete osjećati glad, nervozu ili slabost.

Akupunktura za mršavljenje može se raditi i pomoću trajnih iglica koje se postavljaju na ušku. Tada je potrebno dolaziti 1x tjedno, te samo postavljanje iglica traje 5 minuta. Dobivate jednaku dijetu i pri svakom dolasku bilježimo vašu tjelesnu težinu.