Prestanak pušenja uz pomoć akupunkture

Akupunktura na prirodan način obuzdaje žudnju za cigaretama kod pacijenata koji prestaju pušiti. Ova tehnika možda nije jednako poznata kao nikotinske žvake ili flasteri za prestanak pušenja, no itetako pomaže pogotovo u akutnoj fazi apstinencije kada se pacijenti bore s umorom, lošim raspoloženjem i izrazitom žudnjom za cigaretom. 

Akupunktura je starokineska metoda liječenja iglicama koje se ubadaju u određene akupunkturne točke koje se nalaze na koži. Za razliku od lijekova koji se prodaju za pomoć pri prestanku pušenja i znaju imati različite nuspojave, akupunktura nema nikakve nuspojave. Također ima blagotvorni utjecaj na raspoloženje, te pacijenti često nakon tretmana za nepušenje navode poboljšanje općeg raspoloženja i spavanja.

Tretmani akupunkture za prestanak pušenja traju oko 30min, te ih je potrebno 10-12, dva do tri puta tjedno. Kasnije se tretmani mogu prorijediti na jednom tjedno, dok god pacijent osjeća želju za pušenjem. Nije neophodno ali je poželjno da pacijent bude 24 sata prije prvog tretmana bez cigareta. Tretmanima akupunkture supresira se pacijentova želja i žudnja za cigaretama, te se utječe na njegovo opće stanje. Također je dokazano da akupunktura potiče lučenje endorfina – hormona sreće, te tako uz pomoć akupunkturnih iglica mi manipuliramo tijelom i hormonima kako bi pacijentima pomogli sa simptomima apstinencije. Najčešće akupuntkurne točke za prestanak pušenja nalaze se na aurikuli (uška), te na rukama. Ponekad se tretman radi i sa strujom koja se priključi na određene akupunkturne točke radi jačeg efekta.

Bez obzira koju pomoć nađete prestanak pušenja biti će vaša najbolja odluka za cijelokupno zdravlje. Akupunktura će pri prestanku pušenja olakšati simptome apsitinencije, te pozitivno utjecati na raspoloženje, probavu, spavanje i smirenost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *